Translate

marți, 22 mai 2012

Prezentare Nikon D5100

D5100 este un aparat foto D-SLR construit pentru a vă stimula latura creativă şi pentru a vă permite să realizaţi imagini şi filme ca niciodată.
Monitorul cu deschidere cu unghi variabil se combină cu funcţia D-Movie a aparatului foto pentru a vă permite să realizaţi imagini unice din orice unghi. Imaginile sau filmele pot fi realizate cu un efect special pentru un plus de magie.

Tehnologia High Dynamic Range vă permite să surprindeţi imagini cu detalii extraordinare ale scenelor cu contrast ridicat.
Modalitatea perfectă de a surprinde viziunea dumneavoastră asupra lumii, acest aparat foto a fost creat având în minte libertatea de expresie.

    Senzor de imagine CMOS în format DX, de 16,2 megapixeli
    Monitor LCD cu unghi variabil, de 7,5 cm (3 inci), 921.000 puncte cu unghi larg de vizualizare
    Mod Efecte speciale: realizaţi imagini statice și filme cu efecte speciale
    D-Movie: filme HD full (1080p)


    Functii Cheie

  • Senzor de imagine CMOS în format DX de 16,2 megapixeli: asigură imagini fidele realităţii, în culori intense, cu zgomot redus şi gradaţii line ale tonurilor.
  • Sensibilitatea la lumină ISO ridicată (100-6400) - cu capacitate de extindere manuală până la 25.600 la setarea Hi2. Permite viteze mai mari ale declanşatorului pentru imagini detaliate cu zgomot minim când fotografiaţi subiecţi în mişcare rapidă sau obiecte în lumină scăzută. Dispune de o setare Auto ISO.
  • Motor EXPEED 2 de procesare a imaginii: optimizează tehnologiile aparatului foto pentru performanţe superioare şi calitate maximă a imagiinii.
  • Monitor LCD cu unghi variabil, de 7,5 cm (3 inci), 921.000 puncte cu unghi larg de vizualizare: vă permite să surprindeţi imagini unice din orice unghi. Dispune de un mecanism de deschidere laterale care vă permite să realizaţi cu uşurinţă autoportrete sau să utilizaţi un trepied.
  • D-Movie – filme full HD (1080p): un buton dedicat de înregistrare plasat chiar lângă declanşator vă permite să păstraţi cu uşurinţă aparatul foto stabil când comutaţi între filme şi imagini. Modul AF-F păstrează focalizarea asupra întregului cadru, iar monitorul cu unghi variabil şi efectele speciale permit cadre unice. Aparatul foto permite utilizarea unui microfon extern şi oferă viteză a cadrelor de 30p, 25p şi 24p.
  • Vizualizare în timp real cu selector automat scenă: facilitează modul în care puteţi compune imagini utilizând monitorul LCD cu unghi variabil. Selectorul automat scenă va selecta cel mai bun mod pentru scena şi subiectul pe care doriţi să le fotografiaţi. Dispune de moduri AF uşor de selectat, inclusiv AF cu prioritate faţă care detectează şi urmăreşte feţele din cadru. Sistem de focalizare automată cu 11 puncte extrem de clar: asigură focalizare automată rapidă şi precisă în întregul cadru. Patru moduri AF de zonă, inclusiv AF cu urmărire 3D, asigură rezultate clare chiar dacă subiectul dumneavoastră nu este centrat, se mişcă repede sau este complet imprevizibil.
  • Fotografiere continuă la 4 fps: vă permite să capturaţi acţiuni rapide cu până la patru cadre pe secundă.
  • Mod Efecte speciale: vă permite să realizaţi cu uşurinţă imagini sau filme creative utilizând un efect special. Oferă o gamă de efecte, schiţă color, efect miniaturizare, vedere de noapte şi culoare selectivă, care vă permite să accentuaţi până la trei culori şi transformă restul imaginii în monocrom.
  • Modurile scenă ajustează automat setările aparatului foto, inclusiv setările Picture Control şi Active D-Lighting, pentru a elimina nevoia de a ghici setările în situaţii dificile şi pentru a asigura rezultate optime. Pur și simplu rotiți selectorul de mod în dreptul SCENĂ pentru a accesa modurile cel mai des utilizate. Pe afişaj vor apărea exemple de fotografii pentru a vă ajuta să selectaţi modul corect.
  • Tehnologie HDR (High Dynamic Range): asigură imagini incredibil de detaliate ale scenelor cu contrast ridicat. Realizează două cadre la o singură eliberare a declanşatorului pentru a crea o imagine cu un interval dinamic larg, cu zgomot scăzut şi gradaţii de culori bogate.
  • Meniuri de retuşare complexă integrată: vă permite editarea şi îmbunătăţirea imaginilor şi filmelor prin intermediul aparatului foto. Oferă o serie de efecte foto şi filtre, inclusiv Control perspectivă, Focalizare cu efect de estompare şi Contur de culoare, care transformă imaginea într-un desen de linii.
  • Sistem dual integrat de reducere a prafului: Sistemele de curăţare a senzorului de imagine şi de control al debitului de aer păstrează praful la distanţă de senzorul de imagine al aparatului foto, pentru a asigura fotografii clare, fără pete.
  • Compatibilitate HDTV: aparatul foto dispune de un conector încorporat mini HDMI compatibil HDMI-CEC, pentru a urmări filmele şi fotografiile pe orice televizor HD şi pentru a controla funcţiile de redare cu telecomanda televizorului.
  • Receptoare infraroşii faţă şi spate: permite evitarea înceţoşării imaginii când realizaţi prim-planuri şi autoportrete.
  • Sunet stereo: proiectat special pentru aparatele foto Nikon D-SLR, microfonul opţional Nikon ME-1 vă permite să înregistraţi fişiere video cu sunet stereo, fără a înregistra sunetele de focalizare automată. Este livrat cu geam de protecţie şi carcasă maleabilă.


     Specificatii

TipAparat foto digital cu reflexie unică prin obiectiv
Montură obiectivMontură Nikon F (cu contacte AF)
Unghi de câmp efectivAprox. 1,5x distanţa focală a obiectivului (format Nikon DX)
Pixeli efectivi16,2 milioane
Senzor de imagineSenzor CMOS 23,6 x 15,6 mm
Total pixeli16,9 milioane
Sistem de reducere a prafuluiSistem de curăţare a senzorului de imagine, Date de referinţă pentru curăţare praf imagine (este necesară aplicaţia software opţională Capture NX 2)
Dimensiune imagine (pixeli)4928 x 3264 (L); 3696 × 2448 (M); 2464 × 1632 (S)
Format fişierNEF (RAW): JPEG 14 biţi, comprimat: Compatibil cu formatul de bază JPEG cu o comprimare fină (aprox. 1: 4), normală (aprox. 1 : 8), sau de bază (aprox. 1 : 16) compresie NEF (RAW)+JPEG: O singură fotografie înregistrată atât în formatul NEF (RAW) cât şi JPEG
Sistem Picture ControlStandard, Neutru, Intens, Monocrom, Portret, Peisaj; opţiunea Picture Control selectată se poate modifica; stocare opţiuni Picture Control personalizate
Suport de stocareCarduri de memorie SD (Secure Digital), SDHC, şi SDXC
Sistem fişierDCF (Regulă aranjare sistem de fișiere aparat foto) 2.0, DPOF (Format comandă imprimare digitală), Exif 2.3 (Format schimb fişiere de imagine pentru aparate foto digitale), PictBridge
VizorVizor la nivelul ochiului cu reflexie unică prin obiectiv cu pentaoglindă
Acoperire cadruAprox. 95% orizontal şi 95% vertical
MărireAprox. 0,78 x (obiectiv 50 mm f/1.4 la infinit, -1,0m-1)
Punct perspectivă17,9 mm (-1,0 m-1)
Ajustare dioptrie-1,7-+0,7 m-1
Ecran de focalizareEcran tip B BriteView Clear Matte Mark VII
Oglindă reflexRevenire rapidă
Diafragmă obiectivRevenire instantanee, controlată electronic
Obiective compatibileFocalizarea automată este disponibilă cu obiectivele AF-S şi AF-I. Focalizarea automată nu este disponibilă cu alte obiective de tip G şi D, obiective AF (IX NIKKOR şi obiectivele F3AF nu sunt compatibile) şi obiective AI-P. Obiectivele Non-CPU pot fi utilizate în modul M, dar măsurarea expunerii nu funcţionează. *Stabilirea electronică a distanţei poate fi utilizată cu obiective care au o diafragmă maximă de f/5.6 sau mai rapidă.
TipDeclanşator controlat electronic pentru cursă verticală în plan focal
Viteză1/4000 până la 30 s în paşi de câte 1/3 EV sau 1/2 EV, bulb, durată (este necesar un dispozitiv opţional de acţionare la distanţă fără fir ML-L3)
Viteză sincronizare bliţX=1/200 s; se sincronizează cu declanşatorul la 1/200 s sau mai lent
Mod de eliberareCadru singular, continuu, autodeclanşator, decalaj la distanţă, telecomandă cu răspuns rapid, declanşare silenţioasă
Viteză avansare cadrePână la 4 fps (focalizare manuală, moduri M sau S, viteza declanşatorului de 1/250s sau mai rapidă, alte setări la valori implicite)
Autodeclanşator2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1 până la 9 expuneri
MăsurareMăsurare expunere TTL utilizând un senzor RGB cu 420 pixeli
Metodă de măsurareMatricială: Măsurare prin matrice de culoare 3D II (obiective tip G şi D); măsurare prin matrice de culoare II (alte obiective CPU); Central-evaluativ: Pondere de 75 % acordată cercului de 8-mm din centrul cadrului; Punct: Măsoară cercul de 3,5 mm (aproximativ 2.5% din cadru) centrat pe punctul de focalizare selectat
Rază (ISO 100, obiectiv f/1.4, 20 °C/68 °F)Măsurare prin matrice sau central-evaluativ: 0-20 EV Măsurare punctuală: 2-20 EV
Corespondenţă măsurare expunereCPU
ModModuri automate (auto; auto, [fără bliţ]); programat auto cu program flexibil (P); automat cu prioritate expunere (S); automat cu prioritate diafragmă (A); manual (M); moduri scenă (portret; peisaj; copil; sport; prim-plan; portret de noapte; peisaj de noapte; petrecere/interior; plajă/zăpadă; asfinţit; amurg/zori; portret animal de casă; lumânări; flori; culori de toamnă; alimente); moduri efecte speciale (vedere de noapte; schiţă color; efect miniaturizare; culoare selectivă; siluetă; cheie înaltă; cheie joasă)
Compensare expunere-5 până la +5 EV în paşi de 1/3 sau 1/2 EV
BracketingBracketing expunere 3 cadre în pași de 1/3 sau 1/2 EV Bracketing balans de alb: 3 cadre în paşi de 1 Bracketing Active D-Lighting: 2 cadre
Blocare expunereLuminozitate blocată la valoarea stabilită prin butonul AE-L/AF-L
Sensibilitate ISO (Index de expunere recomandat)ISO 100 - 6400 în paşi de 1/3 EV. Se poate seta şi la aprox. 0,3, 0,7, 1 sau 2 EV (echivalent ISO 25.600) peste ISO 6400, funcţie de control automat al sensibilităţii ISO disponibilă
Active D-LightingAuto, Foarte ridicat, Ridicat, Normal, Scăzut sau Oprit
Focalizare automatăModulul senzor focalizare automată Nikon Multi-CAM 1000 cu detectare de fază TTL, 11 puncte de focalizare (inclusiv 1 senzor de tip încrucişat) şi dispozitiv iluminare de asistenţă AF (distanţă aprox. 0,5 până la 3 m/1 ft. 8 inci până la 9 ft.10 inci)
Distanţă detecţie-1 până la +19 EV (ISO 100 la 20°C/68°F)
Servomecanism obiectivFocalizare automată (AF): AF cu un singur servomecanism (AF-S); AF cu servomecanism continuu (AF-C); selectare automată AF-S/AF-C (AF-A); urmărire focalizare previzibilă activată automat în funcţie de starea subiectului Focalizare manuală (MF): Poate fi utilizată stabilirea electronică a distanţei
Punct de focalizarePoate fi din 11 puncte de focalizare
Mod zonă AFAF punct unic, AF zonă dinamică, AF zonă auto, AF urmărire 3D (11 puncte)
Blocare focalizareFocalizarea poate fi blocată prin apăsarea până la jumătate a butonului de eliberare a declanşatorului (AF cu un singur servomecanism) sau prin apăsarea butonului AE-L/AF-L
Bliţ încoporatAuto, portret, copil, prim-plan, portret de noapte, petrecere/interior, portret animal de casă, schiţă color: Bliț automat cu ridicare automată P, S, A, M, alimente: Ridicare manuală cu eliberare a butonului
Număr ghidAprox. 12/39, 13/43 cu bliţ manual (m/ft, ISO 100, 20°C/68°F)
Control bliţTTL: bliţ de umplere echilibrat i-TTL şi bliţ umplere standard i-TTL pentru SLR digitale disponibile atunci când este utilizat senzor de imagine RGB de 420 pixeli cu bliţ încorporat, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600 sau SB-400 (combinat cu bliţ de umplere balansat i-TTL când este selectată măsurarea matricială sau central-evaluativă) Diafragmă automată: Disponibil cu SB-900/SB-800 şi obiectiv CPU) Auto non-TTL: Unităţile bliţ Speedlight compatibile includ SB-900, SB-800, SB-80DX, SB-28DX, SB-28, SB-27 şi SB-22S Manual cu prioritate distanţă: Disponibil pentru SB-900, SB-800 şi SB-700
Mod bliţAutomat, automat cu reducere ochi roşii, automat cu sincronizare lentă, automat cu sincronizare lentă cu reducere ochi roşii, bliţ de umplere, reducere ochi roşii, sincronizare lentă, sincronizare lentă cu reducere ochi roşii, sincronizare lentă perdea posterioară, sincronizare perdea posterioară, oprit
Compensare bliţ-3 până la +1 EV în paşi de 1/3 sau 1/2 EV
Indicator bliţ pregătitSe aprinde atunci când bliţul incorporate sau unitatea opţională bliţ SB-900, SB-800, SB-700, SB-600 sau SB-400 este complet încărcată; clipeşte timp de 3 secunde după ce bliţul a fost declanşat la puterea maximă
Cuplă accesoriiCuplă accesorii ISO 518 cu sincronizare şi contacte de date şi cu piedică de siguranţă
Nikon Creative Lighting System (CLS)Iluminare avansată fără fir disponibilă cu SB-900, SB-800 sau SB-700 ca şi bliţ principal sau SU-800 ca bliţ de comandă; Comunicare informaţii culoare bliţ compatibilă cu bliţ încorporat şi toate unităţile bliţ compatibile CLS
Terminal de sincronizareAdaptor pentru terminal sincronizare AS-15 (disponibil separat)
Balans de albAutomat, incandescent, fluorescent (7 tipuri), lumina soarelui, bliţ, înnorat, umbră, presetare manuală, toate mai puţin presetare manuală cu reglare fină.
Servomecanism obiectivFocalizare automată (AF): AF cu un singur servomecanism (AF-S); AF cu servomecanism complet (AF-F) Focalizare manuală (MF)
Mod zonă AFAF prioritate chip, AF zonă extinsă, AF zonă normală, AF cu urmărire subiect
Focalizare automatăAF cu detectare de contrast oriunde în cadru (aparatul foto selectează punctul de focalizare automat atunci când este selectat AF prioritate faţă sau AF urmărire subiect)
Selectare automată scenăDisponibilă în modurile automat sau automat cu bliţ oprit
Măsurare expunereMăsurare expunere TTL utilizând senzorul de imagine principal
Metodă de măsurareMatricială
Dimensiune cadru (pixel) şi cadenţă cadre1920 x 1080, 30 p/25 p/24 p, ridicat/normal 1280 x 720, 30 p/25 p/24 p, ridicat/normal 640 x 424, 30 p/25 p, ridicat/normal O cadenţă cadre de 30 p (viteză reală a cadrelor este 29,97 fps) este disponibilă când selectaţi NTSC pentru modul video. 25 p este disponibilă când selectaţi PAL pentru modul video. Viteza reală a cadrelor când selectaţi 24 p este 23,976 fps.
Format fişierMOV
Compresie videoCodificare video avansată H.264/MPEG-4
Format înregistrare audioPCM liniar
Dispozitiv înregistrare audioMicrofon monoaural încorporat sau microfon stereo extern; sensibilitatea poate fi ajustată
MonitorMonitor TFT LCD cu unghi variabil, polisilicon cu temperatură scăzută, de 7,5 cm (3 inci), aprox. 921.000 de puncte (VGA), cu unghi de vizualizare de 170°, acoperire cadru aprox. 100% şi ajustare luminozitate
RedareRedare cadru complet sau miniatură (4, 9 sau 72 imagini sau calendar) cu mărire redare, redare filme, prezentare diapozitive, afişare histogramă, zone luminate puternic, rotire automată a imaginii şi comentariu imagine (până la 36 de caractere)
USBUSB de mare viteză
Ieşire videoNTSC, PAL
Ieşire HDMIConector HDMI cu mini pini tip C
Terminal accesoriuCablu la distanţă: MC-DC2 (disponibil separat) dispozitiv GPS: GP-1 (disponibil separat)
Intrare audioMufă stereo mini-pin (diametru 3,5 mm)
Limbi compatibileArabă, Chineză (Simplificată şi tradiţională), Cehă, Daneză, Olandeză, Engleză, Finlandeză, Franceză, Germană, Indoneziană, Italiană, Japoneză, Coreeană, Norvegiană, Poloneză, Portugheză, Rusă, Spaniolă, Suedeză, Tailandeză, Turcă
AcumulatorUn acumulator reîncărcabil Li-ion EN-EL14
Adaptor CAAdaptor CA EH-5b; este nevoie de conectorul de alimentare EP-5A (disponibil separat)
Montură trepied1/4 inci (ISO 1222)
Dimensiuni (lăţime × ínălţime × adâncime)Aproximativ 128 x 97 x 79mm (5,0 x 3,8 x 3,1 inci)
GreutateAprox. 510 g/1 lb. 2 oz. (doar corpul aparatului foto); aprox. 560 g/1 lb. 3,7 oz. cu acumulator şi card de memorie, fără capac corp
Temperatură0-40 °C (+32-104 °F)
UmiditateMai puţin de 85% (fără condens)
Accesorii furnizateAcumulator reîncărcabil EN-EL14 Li-ion battery (cu capac terminal), încărcător acumulator MH-24, curea AN-DC3, cablu audio-video EG-CP14, cablu USB UC-E6, capac vizor DK-5, capac cuplă accesorii BS-1, vizor din cauciuc DK-20, capac corp BF-1B, ViewNX 2 CD, manualul utilizatorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu